piątek, 23 września 2011

Muszle nadziewane kuskusem

Teraz wersja z mięskiem, czyli nadziewamy muszle giganty mięsem i kuskusem.

                   Składniki:
  • 1 opakowanie gigantycznych muszli
  • 250 g kaszy kuskus
  • 150 g mięsa mielonego
  • 50 g sera żółtego twardego tupu Złoty Oleander
  • 4 średnie pieczarki
  • 1 nieduża cebula
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka ziarenek smaku
  • sól, pieprz
Kuskus przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki pokroić w kostkę i wraz z pokrojona cebulą usmażyć na oleju po czym dodać mięso i wszystko razem usmażyć.
Wystudzić.
Połączyć wszystkie składniki:
Następnie nadziać muszle farszem posypać tartym serem i układać ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Zapiekać ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Hmm, interesujące połączenie... ;) Ciekawe, jak smakuje? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdzieś jeszcze mam te muszle, nigdy nie miałam pomysłu co z nimi począć

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.