Składniki:
- 1 opakowanie gigantycznych muszli
- 250 g kaszy kuskus
- 150 g mięsa mielonego
- 50 g sera żółtego twardego tupu Złoty Oleander
- 4 średnie pieczarki
- 1 nieduża cebula
- 1 jajo
- 1 łyżeczka ziarenek smaku
- sól, pieprz
Pieczarki pokroić w kostkę i wraz z pokrojona cebulą usmażyć na oleju po czym dodać mięso i wszystko razem usmażyć.
Wystudzić.
Połączyć wszystkie składniki:
Następnie nadziać muszle farszem posypać tartym serem i układać ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Zapiekać ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
Hmm, interesujące połączenie... ;) Ciekawe, jak smakuje? ;)
OdpowiedzUsuńGdzieś jeszcze mam te muszle, nigdy nie miałam pomysłu co z nimi począć
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.