czwartek, 22 września 2011

Masło czosnkowe z koperkiem

Robi się szybko a smakuje...niech każdy sam oceni.
                     Składniki:
  • 1 l śmietany 36 %
  • sól morska do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • garść posiekanego koperku
Śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach tak długo aż się porobią grudki masła.
Wtedy zwalniamy obroty miksera aby grudki masła się połączyły.
Masło należy dobrze wypłukać w zimnej wodzie (wygnieść jak ciasto)
Do gotowego masła dodajemy przeciśnięty czosnek,sól i koper.
Mieszamy do połączenia składników.
Do świeżego chlebka jak znalazł.
Smacznego.
Pomysł własny.
Masło dodaję do akcji;
Zróbmy sobie ser domowy

5 komentarze

  1. najpyszniejsze do grzanek :-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam masło domowej roboty, sama je często robię i jest przepyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dorotko! Super pomysł. Z chęcią wypróbuję, mam w domu wielkiego wielbiciela koperku;)

    OdpowiedzUsuń
  4. A czy nie taniej i prosciej uzyc gotowego masla?

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.