Składniki:
- 1 l śmietany 36 %
- sól morska do smaku
- 3 ząbki czosnku
- garść posiekanego koperku
Wtedy zwalniamy obroty miksera aby grudki masła się połączyły.
Masło należy dobrze wypłukać w zimnej wodzie (wygnieść jak ciasto)
Do gotowego masła dodajemy przeciśnięty czosnek,sól i koper.
Mieszamy do połączenia składników.
Do świeżego chlebka jak znalazł.
Smacznego.
Pomysł własny.
Masło dodaję do akcji;
Zróbmy sobie ser domowy
5 komentarze
najpyszniejsze do grzanek :-)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło domowej roboty, sama je często robię i jest przepyszne ;)
OdpowiedzUsuńDorotko! Super pomysł. Z chęcią wypróbuję, mam w domu wielkiego wielbiciela koperku;)
OdpowiedzUsuńA czy nie taniej i prosciej uzyc gotowego masla?
OdpowiedzUsuńA czy tak trudno sie przedstawić?
UsuńMoże i łatwiej ale czy smacznej?
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.