czwartek, 22 września 2011

Kapusta włoska zasmażana

To danie powstała pod wpływem chwili a jest pyszne i aromatyczne .
Zachęcam do spróbowania.



                     Składniki:
  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 2 laski kiełbasy cygańskiej
  • 1 papryka czerwona
  • sól, pieprz
  • szczypta ziarenek smaku
  • olej do smażenia
Kapustę pokroić w paski.
Paprykę także w paseczki.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Kiełbasę podsmażyć na 1 łyżce oleju a następnie dodać kapustę i dalej smażyć.
Jak kapusta trochę zmięknie dodać pokrojoną paprykę.
Doprawić do smaku.
Dusić do miękkości kapusty.
Smacznego.
Przepis własny.

2 komentarze

  1. Kochanie moje, określenie "zasmażana" sugeruje potrawę z zasmażką. W tej kapustce jej nie widzę. Błąd czy ja coś źle rozumiem ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A kto tak powiedział że zasmażana to z zasmażką? Nie ma w tytule z zasmażką tylko zasmażana na oleju z kiełbasą. Błędu nie ma tylko chyba źle zrozumiałaś New Galatea. Pozdrawiam

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger