Zachęcam do spróbowania.
Składniki:
- 1 mała główka kapusty włoskiej
- 2 laski kiełbasy cygańskiej
- 1 papryka czerwona
- sól, pieprz
- szczypta ziarenek smaku
- olej do smażenia
Paprykę także w paseczki.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Kiełbasę podsmażyć na 1 łyżce oleju a następnie dodać kapustę i dalej smażyć.
Jak kapusta trochę zmięknie dodać pokrojoną paprykę.
Doprawić do smaku.
Dusić do miękkości kapusty.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
Kochanie moje, określenie "zasmażana" sugeruje potrawę z zasmażką. W tej kapustce jej nie widzę. Błąd czy ja coś źle rozumiem ?
OdpowiedzUsuńA kto tak powiedział że zasmażana to z zasmażką? Nie ma w tytule z zasmażką tylko zasmażana na oleju z kiełbasą. Błędu nie ma tylko chyba źle zrozumiałaś New Galatea. Pozdrawiam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.