Ci jednak co znają mogą rozkoszować się pysznym schabem grzybowym.
Mnie się wydaje że nie można pomylić kani z żadnym innym grzybem, różnice sa znaczące, jednak jak ktoś nie zna proszę nie zbierajcie nieznanych grzybów, nie kopcie ich , zostawcie grzybiarzom którzy znają i wiedzą jak je wykorzystać.
Składniki:
- same kapelusze grzyba....ogonki są łykowate
- 1 jajo
- sól
- pieprz
- bułka tarta do panierowania
Kapelusz opłukać zwłaszcza wypłukać piasek z blaszek.
Jajo roztrzepać z solą i pieprzem.
Kapelusze moczyć w jaju i panierować w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Podawać gorące gdyż grzyby są ciężko strawne a zimne mogą zaszkodzić.
Smacznego.
2 komentarze
takie "schabowe" to w naszym domu specjalność Taty (on też zawsze sprawdza zebrane grzyby :), pyszne są
OdpowiedzUsuńkocham tak podane kanie vel sowy ;)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.