Składniki :
- 4 jajka
- 2 łyżki usiekanego koperku
- 1/2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżki gęstego majonezu
- sól morska
- pieprz kolorowy grubo mielony
- bułka tarta
- masło
- 8 wafelków Vafini
Ugotowane na twardo jajka ostudzić i obrać ze skorupek . Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę ( lub jeśli robi się większą ilość w Rozdrabniaczu lub malakserze ) . Zmieszać z koperkiem , majonezem i śmietaną . Doprawić solą i pieprzem .
Nałożyć farsz do wafelków Vafini .
Kłaść wafelki farszem na bułkę tartą - tak by się farsz pokrył się dokładnie warstwą bułki .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na rumiano kładąc panierowaną stroną na masło .
Podawać bezpośrednio po usmażeniu .Jemy razem z wafelkami .
Są przepyszne ale u BUNI zawsze jest pysznie.
Smacznego.
4 komentarze
Cieszę się , że smakowały
OdpowiedzUsuńświetny przepisik
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Nie wiedziałam, że istnieją takie wafelki do jajek. Rewelka!
OdpowiedzUsuńJa do niedawna też nie wiedziałam:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.