Polecam bo jest pyszne.
Składniki:
- 1 kostka margaryny Kasia
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 4 jaja
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka
- 2 jabłka
- 2 budynie śmietankowe
- 800 ml mleka
- 1 kostka margaryny Kasia
- 1,5 tabliczki ciemnej czekolady
- 1/2 szklanki śmietany 30 %
Kasię rozpuścić i przestudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem.
Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę.
Ucierając dodaj mąkę i rozpuszczoną Kasię.
Ciasto podziel na dwie części.
Do jednej dodaj kakao i mleko.
Wymieszaj.
Formę o wymiarach 22x27 wysmaruj Kasią i obsyp mąką.
Do formy wlej najpierw ciasto jasne a na nie ciasto ciemne.
Na cieście ułóż rzędami cząstki jabłek.
Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotuj budyń i przestudź.
Budyń zmiksuj z miękką Kasią.
Krem wyłóż na wystudzone ciasto.
W rondlu podgrzewaj śmietanę z połamaną na cząstki czekoladą az polewa będzie gładka.
Polej ciasto i odstaw do lodówki aby stężało.
Polecam.
Smacznego.
5 komentarze
nigdy nie jadłam w takiej wersji, apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńmiałam chrapkę na to ciasto z akademii, ale ostatecznie padło na ciasto z jeżynami :) za fale Dunaju też się na pewno zabiorę, bo pysznie się u Ciebie prezentują
OdpowiedzUsuńMoja mama kiedyś robiła je bardzo często. Potwierdzam, bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńPięknie falowane :) Bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńklasyka to ciasto, dobrze wyszło
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.