poniedziałek, 19 września 2011

Ciasto brzoskwiniowe

Przepis pochodzi z    MOJEJ AKADEMII PIECZENIA

                      Składniki:
  •     1 kostka margaryny "Kasia"
  •     2 szklanki mąki
  •     150 g cukru
  •     5 jaj
  •     1 łyżka mąki ziemniaczanej
  •     1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •     500 g brzoskwiń (mogą być z puszki )
  •     cukier puder i konfitury do dekoracji

Margarynę Kasię rozpuścić i ostudzić, mąki i proszek do pieczenia wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę.
Do piany dodawać po jednym żółtku a następnie ciągle mieszając dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Na końcu wlać rozpuszczoną Kasię.
Formę o wymiarach 22x 27 wysmarować Kasią i posypać mąką.
Ciasto wlać do formy.
Na cieście ułożyć połówki brzoskwiń.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem i udekorować konfiturą.
Smacznego.

3 komentarze

  1. wygląda bardzo interesująco, ciekawe jak smakuje

    OdpowiedzUsuń
  2. łaaaadnie wygląda ;]
    mniam!


    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger