Za oknem pięknie świeci słońce a chlebek ze słonecznikiem i w słonecznikach smakuje wybornie.
Zaczyn:Przygotowujemy ciasto z 1/8 składników
Chleb na zaczynie
- 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mąki żytniej
- 3/4 szklanki siemienia lnianego
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki otrębów pszennych
- 3/4 pestek słonecznika
- 1 łyżka soli
- oliwa
4 komentarze
uwielbiam kiedy w chlebie są ziarna :)
OdpowiedzUsuńChlebek wygląda bardzo apetycznie:) nigdy nie piekłam sama chleba, może warto spróbować?
OdpowiedzUsuńw ten oto sposób powstaje chlebek który znika w mgnieniu oka :):):)
OdpowiedzUsuńnie mam odwagi na chleby, dlatego zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.