wtorek, 2 sierpnia 2011

Wątróbka w sosie śmietanowym

Taką wątróbka zajadam się od lat i polecam wszystkim niejadkom wątróbkowym, posmakuje im na pewno.
                             Składniki:
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 1 duża papryka czerwona
  • 100 ml śmietany 30%
  • zioła (ja użyłam 1 łyżkę majeranku)
  • sól, pieprz
Cebulę usmażyć na oleju, dodać paprykę pokrojoną w paski.
Dusić 5 minut.
Dodać pieczarki.
Chwilę dusić.
Dodać wątróbkę pokrojoną w paski i dusić do miękkości.
Na końcu dodać śmietanę, zagotować i odparować sos.
Dodać zioła.
Podawać z bagietką. Sos jest aksamitny i jak maczam bułeczkę w takim sosiku to raj dla podniebienia.
Można też podawać z frytkami.
Smacznego!

2 komentarze

  1. Bardzo lubię wątróckę, dlatego przepis chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny przepis często do niego wracam!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger