Składniki:
- 300 g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- 1 duża papryka czerwona
- 100 ml śmietany 30%
- zioła (ja użyłam 1 łyżkę majeranku)
- sól, pieprz
Dusić 5 minut.
Dodać pieczarki.
Chwilę dusić.
Dodać wątróbkę pokrojoną w paski i dusić do miękkości.
Na końcu dodać śmietanę, zagotować i odparować sos.
Dodać zioła.
Podawać z bagietką. Sos jest aksamitny i jak maczam bułeczkę w takim sosiku to raj dla podniebienia.
Można też podawać z frytkami.
Smacznego!
2 komentarze
Bardzo lubię wątróckę, dlatego przepis chętnie wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńświetny przepis często do niego wracam!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.