Idealna alternatywa dla sosów w słoiczkach ze sklepu, bez konserwantów i ulepszaczy. Składniki:
- 300 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- ser twardy dojrzewający - ok.50 g
- Jogurt wymieszałam z majonezem.
- Czosnek obrałam i wcisnęłam do jogurtu, dodałam paprykę.
- Dodałam ser starty na tarce o drobnych oczkach, wymieszałam.
- Podawać można do hamburgerów, placków, warzyw.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.