Temperatura dziś znacznie na plusie ha ha, zimny "Lipcopad" sie skończył więc okazja była po temu słuszna.
Składniki:
- 500 g arbuza
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- pół kieliszka szampana
- kilka łyżek mleka skondensowanego słodzonego
- borówki do dekoracji
Obranego ze skórki oraz pestek arbuza miksujemy z pozostałymi składnikami.
Następnie wkładamy do plastikowego naczynka i mrozimy przez 30 min.
Po tym czasie wyciągamy i niszczymy grudki lodu widelcem, następnie wkładamy na 1,5 h.
Gdy sorbet się zamrozi wyciągamy go i miksujemy, po czym nakładamy do pucharków.
Polewamy cienką strużką mleka.
Smacznego.
Pomysł wlasny
3 komentarze
Świetny, ja poproszę taki pucharek pochrupię sobie ;D
OdpowiedzUsuńProszę się częstować:-)
OdpowiedzUsuńfajny taki sorbet! idealny na upalne dni... mimo, że u nas takich ostatnio jak na lekarstwo ;D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.