Składniki:
- 250 g pierożków tortellini ( z nadzieniem mięsnym )
- 200 g szynki szwardzwaldzkiej
- 200 g pieczarek
- 150 g mrożonego zielonego groszku
- 120 g chudego twarożku
- 1 cebula
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 120 g majonezu
- 5 łyżek mleka
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Pierożki i groszek ugotować w osolonej wodzie.
- Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
- Szynkę pokroić w paski i podsmażyć.
- Wrzucić grzyby i smażyć jeszcze 4 minuty mieszając.
- Czosnek przecisnąć, natkę i cebulę drobno posiekać.
- Zmiksować twaróg z majonezem i mlekiem.
- Dodać cebulę i czosnek.
- Ser doprawić solą i pieprzem.
- Składniki połączyć, wymieszać, polać sosem i posypać zieleniną.
2 komentarze
bardzo lubię takie sałatki
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tortellini i makaron na zimno, np. jak u ciebie w sałatce. Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.