Składniki:
- 1-1,5 kg schabu bez kości
- sól
- pieprz
- pół szklanki czerwonego wina
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
Po zamarynowaniu schab włożyć do rękawa (często z niego korzystam) i piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
Rozciąć rękaw i jeszcze zapiekać ok. 15 minut aby skórka się zrumieniła.
Pozostawić na ok 15 minut aby mięso odpoczęło i kroić na plastry.
Podałam z brokułami i kalafiorem z tartą bułeczką polane sosem TZATZIKI
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
wygląda apetycznie i nie jest pracochłonne ,mam przygotowane na jutro i dam znać jak wyszło Michalina
OdpowiedzUsuńNa pewno będzie pysznie ale czekam z niecierpliwością czy smakował.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.