środa, 10 sierpnia 2011

Pesche bianche allo champagne czyli brzoskwinie w białym szampanie

Przepis kuchni włoskiej.
Dzisiaj powróciła jesień w lecie i dlatego proponuję Wam na wieczór Pesche Bianche Allo Champagne czyli brzoskwinie w białym szampanie.

                     Składniki:
  • 4 dojrzałe  brzoskwinie (zimą puszka brzoskwiń)
  • 500 ml białego wina musującego
                Do dekoracji:
  • wiórki skórki pomarańczowej
  • wiórki skórki limonki
Brzoskwinie zmiksować i dodać do nich wino musujące.
Wymieszać ,wlać do pucharków, udekorować wiórkami skórek pomarańczowych i limonkowych.
Na zdrowie.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger