Składniki:
- 100 g żółtej fasolki szparagowej
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 1 duży pomidor
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- mała główka sałaty masłowej
- 1 czerwona papryka
- 50 gram uprażonych na suchej patelni ziaren słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka oregano
- szczypta cukru
Składniki sosu wymieszać dokładnie.
Sałatę porwać na kawałki.
Fasolkę obrać i ugotować na "chrupiąco"- wystudzić
Pomidora kroimy w grubą kostkę, a paprykę w paski.
Składniki połączyć i posypać pokrojoną zieleniną.
Polać sosem i wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Na koniec posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.