Ja użyłam dżemu.
Składniki:
- ciasto francuskie
- kilka łyżek rozpuszczonego masła
- konfitura morelowa
- rodzynki
Wzięłam ciasto francuskie w kwadratach.
Podzieliłam na prostokąty.następnie każdy prostokąt posmarowałam rozpuszczonym, ale nie gorącym masłem.
Następnie każdy prostokącik posmarowałam dżemem morelowym (własnej produkcji).
Potem to już tylko zostało skleić ciasto na środku, aby utworzyły się kokardki.
Piekłam w 160°C przez 40 minut.
Pyszności do porannej kawy.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
fajnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPyszności!! Muszę zrobić :-}
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.