poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Kalafior, brukuły i fasolka z tartą bułeczką

Całą zimę czekam na warzywa, takie prosto z ogródka a potem nie mogę się najeść aby starczyło do następnego sezonu.
Zapraszam na danie prościutkie a jakie pyszne i zdrowe.
I na talerzach zrobiło się żółto-zielono, tak letnio, tak wiosennie.
                        Składniki:
  • dowolna ilość kalafiora (zależy od potrzeb i możliwości zjadających)
  • tyleż samo brokuła
  • a także fasolki szparagowej żółtej i zielonej
  • 2 łyżki masła
  • bułki tartej jak kto lubi
Warzywa oczyścić, podzielić i ugotować w wodzie z cukrem i solą na pół twardo.
Odcedzić i polać bułką zasmażoną z masłem.
Zajadamy.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger