Składniki:
- 2 jaja
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanki wody ciepłej
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oleju
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 5 małych jabłek
- 1,5 szklanki mąki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zrumienią.
Osączyć na papierowym ręczniku.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
pyszności! uwielbiam takie racuszki. posypane tylko cukrem pudrem :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.