sobota, 13 sierpnia 2011

Grzybowa wprost z lasu

Taka zupa ze świeżych grzybów pachnie w całym domu i jest taka smakowita.
Polecam ze świeżych grzybów ale z mrożonych tez będzie super.
Składniki:
  • 500 g grzybów mieszanych - podgrzybki, prawdziwki, koźlaki, kurki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • mały por
  • 200 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • makaron rurki
Przygotowanie zupy:
  • Grzyby obrać i pokroić w plasterki.
  • Podsmażyć na maśle i oleju.
  • Włoszczyznę obrać a marchewkę pokroić w plasterki.
  • Zalać ok. 2000 ml wody.
  • Wrzucić do wywaru grzyby i gotować do miękkości.
  • Śmietanę zaprawić mąką, wymieszać i wlać do wywaru.
  • Zagotować.
  • Podałam z makaronem penne.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger