Polecam ze świeżych grzybów ale z mrożonych tez będzie super.
Składniki:
Składniki:
- 500 g grzybów mieszanych - podgrzybki, prawdziwki, koźlaki, kurki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- mały por
- 200 g śmietany 18%
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- makaron rurki
- Grzyby obrać i pokroić w plasterki.
- Podsmażyć na maśle i oleju.
- Włoszczyznę obrać a marchewkę pokroić w plasterki.
- Zalać ok. 2000 ml wody.
- Wrzucić do wywaru grzyby i gotować do miękkości.
- Śmietanę zaprawić mąką, wymieszać i wlać do wywaru.
- Zagotować.
- Podałam z makaronem penne.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.