środa, 3 sierpnia 2011

GRILLOWANY OSCYPEK

WŁAŚNIE   STAŁAM   SIĘ   SZCZĘŚLIWĄ   POSIADACZKĄ   OSCYPKÓW   SPOD   SAMIUŚKICH   TATER.
UWIELBIAM   GRILLOWANY   OSCYPEK.




SKŁADNIKI:

  • 2 pachnące oscypki
  • 1 jajo
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta do panierowania
  • ŻURAWINA  SUSZONA 150 G(nie miałam innej ale i tak wyszło nieźle)




Oscypki pokroić na plastry.
Zanurzyć w rozbełtanym z mlekiem jaju.
Obtoczyć w bułce tartej.
Grillować na patelni bądź na grillu jak kto uważa i tak będzie pyszny.
Przygotowanie żurawiny:
Owoce zalać wrzątkiem ok.1/2 szklanki.
Zagotować i dodać 1 łyżkę cukru.
Pogotować chwilę aż owoce ładnie napęcznieją.
Jest znakomita.
SMACZNEGO!

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger