Składniki:
- 3 udka z kurczaka
- pęczek włoszczyzny
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- 3 łyżki żelatyny
- natka do dekoracji
Jaja ugotować na twardo.
Udka ugotować w wodzie z włoszczyzną do miękkości.
Wystudzić i obrać mięso od kości a następnie pokroić w cienki paski.
Wrzucić do wywaru którego powinno być ok. 1 litra.
Marchewkę pokroić w kostkę i również wrzucić do wywaru.
Do gorącego wywaru dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Na dno foremek położyć plasterki jaja i zalać wywarem.
Schłodzić aż galaretka zgęstnieje.
Udekorować natką pietruszki.
Smacznego.
1 komentarze
Też niedawno robiłam - znakomita przekąska :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.