niedziela, 7 sierpnia 2011

Galaretka jabłkowo-jeżynowa

Jeszcze jedną galaretkę proponuję.
  • 500 g papierówek
  • 500 ml wody
  • 100 g jeżyn
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki żelatyny
Jabłka obrać ,pokroić na cząstki i rozgotować z wodą i cukrem.
Dodać żelatynę i mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia.
Na dno foremek dodać jeżyny i przykryć musem jabłkowym.
Schłodzić w lodówce.
Polać sosem jeżynowym po wyjęciu z foremek.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger