I choć frittata jest włoska, chorizo hiszpańskie danie mieszanych kuchni wyszło super.
Uwielbiam chorizo odkąd moja córka przywiozła je kilka lat temu z Hiszpanii właśnie.
Składniki:
- 100 g chorizo (hiszpańskie paprykowe salami)
- 50 g startego sera żółtego twardego
- 4 jaja
- pęczek cebulki dymki
- koperek
- 3 łyżki mleka
- sól, pieprz
- oliwa + masło do smażenia
Chorizo podsmażyć na oliwie z masłem.
Jaja roztrzepać z mlekiem, solą , pieprzem i serem żółtym.
Wlać masę jajeczną na chorizo.
Smażyć pod przykryciem aż masa się zetnie.
Posypać koperkiem i dymką.
Smacznego.
1 komentarze
Pyszna,my też uwielbiamy chorizo :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.