Jest to taka moja wariacja na temat kuchni meksykańskiej.
Składniki:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 100 g ryżu
- 100 g zielonej fasolki
- mała puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- sól morska
- pieprz
- curry w proszku
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- olej do smażenia
- 1 papryczka chili
- Ryż ugotować w osolonej wodzie.
- Fasolkę czerwoną i kukurydzę osączyć.
- Fasolkę szparagową ugotować.
- Paprykę pokroić w drobne paski.
- Pierś kurczaka pokroić w kostkę oprószyć solą, pieprzem i curry i usmażyć na oleju na złoty kolor.
- Podlać szklanką bulionu warzywnego.
- Włożyć wszystkie składniki włącznie z ryżem i dusić razem ok 10 minut.
- Doprawić chili.
- Podawać z bagietką.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.