Składniki:
- 1 kg marchewki
- 500 g zielonego groszku
- sól
- pieprz
- 100 g masła
- bułka tarta
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Gotować razem z groszkiem w niewielkiej ilości osolonej wody 5 minut (ma być chrupiąco).
Masło rozpuścić i dodać bułkę tartą, posolić.
Warzywka polać bułeczką i chrupać.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
uwielbiam marchewkę z groszkiem, jednak nigdy nie jadłam z bułka tartą...ciekawe jak smakuje:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJakze sie ciesze, ze Cie znalazlam !
OdpowiedzUsuńSuper przepisy !
Serdecznosci!
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.