niedziela, 7 sierpnia 2011

Carpaccio z cukini

Przepis kuchni włoskiej.
Ależ to są pyszności, uwielbiam takie proste dania.
                  Składniki:
  • 1/2 cukinii
  • sos paprykowo-ziołowy (z torebki)
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka octu balsamicznego
Cukinię pokroić na cienkie plastry (ja robiłam to obieraczką do jarzyn).
Składniki sosu dobrze wymieszać i polać cukinię.
Po 15 minutach jest gotowa bo musi trochę skruszeć.

Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger