Kebabczęta są bardzo aromatyczne i smakowe, mniam.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 600 g mięsa mielonego wołowego
- cebula
- jajo
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki musztardy
- papryka ostra
- kminek
- bułka tarta
- olej do smażenia
Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, jajem, roztartym czosnkiem, musztardą i bułką tartą.
Dodać przyprawy.
Masę wyrobić.
Wilgotnymi dłońmi uformować podłużne wałeczki.
Kebabczęta nadziać na patyczki do szaszłyków i smażyć na gorącym oleju.
Podawać z ćwiartkami ziemniaków upieczonych z ziołami oraz z sosem tzatzyki.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.