czwartek, 4 sierpnia 2011

Kebabczęta

Przepis kuchni bułgarskiej.
Kebabczęta są bardzo aromatyczne i smakowe, mniam.
Polecam serdecznie.
                  Składniki:
  • 600 g mięsa mielonego wołowego
  • cebula
  • jajo
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • papryka ostra
  • kminek
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, jajem, roztartym czosnkiem, musztardą i bułką tartą.
Dodać przyprawy.
Masę wyrobić.
Wilgotnymi dłońmi uformować podłużne wałeczki.
Kebabczęta nadziać na patyczki do szaszłyków i smażyć na gorącym oleju.
Podawać z ćwiartkami ziemniaków upieczonych z ziołami oraz z sosem  tzatzyki.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger