Potrzeba:
- 800g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- olej do smażenia
- mleko do namoczenia wątróbki
- sól
- pieprz
Wątróbkę umyć,oczyścić i namoczyć na 2 godziny w mleku (będzie jędrna i chrupiąca)
Potem osączyć i smażyć na oleju po ok. 2 minuty z każdej strony.
Solimy na patelni aby nie była sucha.
Zdjąć z ognia.
Na tym samym oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.
Włożyć ponownie wątróbkę na patelnię,lekko zamieszać i poddusić jeszcze ok 5 minut.
Gotowe.
Podajemy z sałatą w śmietanie:
http://doowa.blogspot.com/2011/07/saata-w-smietanie.html
Życzę smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.