poniedziałek, 11 lipca 2011

Wątróbka drobiowa z cebulką

Bardzo smaczne i pożywne, no i żelazo konsumujemy a jak wszystkim wiadomo dobry poziom żelaza w organizmie to dobra krew i dobre samopoczucie.
                Potrzeba:
  • 800g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • mleko do namoczenia wątróbki
  • sól
  • pieprz

Wątróbkę umyć,oczyścić i namoczyć na 2 godziny w mleku (będzie jędrna i chrupiąca)
Potem osączyć i smażyć na oleju po ok. 2 minuty z każdej strony.
Solimy na patelni aby nie była sucha.
Zdjąć z ognia.
Na tym samym oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.
Włożyć ponownie wątróbkę na patelnię,lekko zamieszać i poddusić jeszcze ok 5 minut.
Gotowe.
Podajemy z sałatą w śmietanie:
http://doowa.blogspot.com/2011/07/saata-w-smietanie.html

Życzę smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger