sobota, 30 lipca 2011

TORCIK MARCHWIOWO-ORZECHOWY

LUBIĘ WYKORZYSTYWAĆ WARZYWA W CIASTACH STĄD POMYSŁ NA TEN TORCIK.
JEST NAPRAWDĘ PYSZNY.

SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 300 g startej karotki (drobna tartka)
- 200 g cukru pudru
- 200 g tartych orzechów laskowych
- 50 g bułki tartej
- 3 jajka
- 2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów (np. Kamis)
- olejek migdałowy
Krem:
- 250 g serka śmietankowego
- 100 g margaryny Kasia
- 50 g cukru pudru
- olejek cytrynowy
-daktyle do dekoracji



Przygotowanie:
Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać startą karotkę, orzechy, bułkę, olejek migdałowy(dałam 4 krople) i przyprawy.
Dokładnie wymieszać.
Masę przelać do blachy o średnicy 20-24 cm.
Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Krem:

Margarynę utrzeć na puszystą masę.
Nadal ucierając dodawać cukier puder, następnie serek.
Po przestygnięciu ciasta, przekroić go w połowie, posmarować częścią kremu dolny blat, przykryć górnym blatem i cały tort posmarować resztą kremu i udekorować na przykład daktylami.
 Pyszota...Smacznego!

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger