LUBIĘ WYKORZYSTYWAĆ WARZYWA W CIASTACH STĄD POMYSŁ NA TEN TORCIK.
JEST NAPRAWDĘ PYSZNY.
SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 300 g startej karotki (drobna tartka)
- 200 g cukru pudru
- 200 g tartych orzechów laskowych
- 50 g bułki tartej
- 3 jajka
- 2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów (np. Kamis)
- olejek migdałowy
Krem:
- 250 g serka śmietankowego
- 100 g margaryny Kasia
- 50 g cukru pudru
- olejek cytrynowy
-daktyle do dekoracji
Przygotowanie:
Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać startą karotkę, orzechy, bułkę, olejek migdałowy(dałam 4 krople) i przyprawy.
Dokładnie wymieszać.
Masę przelać do blachy o średnicy 20-24 cm.
Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Krem:
Margarynę utrzeć na puszystą masę.
Nadal ucierając dodawać cukier puder, następnie serek.
Po przestygnięciu ciasta, przekroić go w połowie, posmarować częścią kremu dolny blat, przykryć górnym blatem i cały tort posmarować resztą kremu i udekorować na przykład daktylami.
Pyszota...Smacznego!
Zobacz również
Przelicznik miar i wag
Wszystkie potrawy na blogu gotuje dla 2 osób, chyba że napisałam inaczej. Zawsze używam w mojej kuchni szklanki która mierzy 250 ml, kostki masła która waży 200 g i puszki np. pomidorów która waży 400 g, chyba że w przepisie sugeruje inaczej. Więcej na temat miar i wag.
Twoje potrawy
Jeśli udało Ci się coś pysznego według mojego przepisu, proszę pochwal się i przyślij mi zdjęcie na kontakt@mojemaleczarowanie.pl lub wklej na Tablicy Facebook / Instagram, oznaczając tagiem #mojemałeczarowanie. Będzie mi ogromnie miło :) Galeria czytelników.
Fotografie na blogu
Wszystkie zdjęcia załączane do przepisów są moją własnością i bardzo proszę pytaj o zgodę jeśli chcesz ich użyć, na pewno się zgodzę, jak również podaj odnośnik do ich autora jeśli odnosisz się do przepisu - tak niewiele a będzie mi bardzo miło. Kontakt.
1 komentarze
super ten torcik :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.