Składniki:
- 2 duże pory (bez zielonych części)
- 2 kiszone ogórki
- 2 jabłka
- cukier
- 4 łyżki oleju
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- sok z polowy cytryny
Jasne części pora umyć i drobno pokroić w pół plasterki ,posolić i posypać odrobiną cukru.
Jabłko i ogórki zetrzeć na tarce z dużymi otworami.
Połączyć z porami.
Musztardę wymieszać z olejem,doprawić sokiem z cytryny i polać surówkę.
Schłodzić.
Smacznego.
3 komentarze
Kocham pory! Robię podobną do obiadu, a na imprezy często sałatkę z porów z jajkami. Pycha! :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się smakowicie. Wypróbuję do jakiegoś obiadku!
OdpowiedzUsuńZrobiłam według Twojego przepisu i wyszło szybko i pysznie. Dziękuję, pa!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.