- 500 g młodej kalarepy
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach lub pokroić w słupki.
Jogurt połączyć z zieleniną,solą i pieprzem.
Polać kalarepkę.
Schłodzić.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
Swietny pomysł. 2 dni temu starła kalaREPĘ I POŁĄCZYŁAM Z KILKOMA SKŁADNIKAMI, niestety to była klapa!A twój pomysł bardzo mi się podoba.Pozdr.
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję, bo kalarepę uwielbiam.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.