Składniki:
- 500 g białej kapusty
- 300 g marchewki
- 2 jabłka
- 50 gram rodzynek
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka musztardy
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- sól,pieprz
Marchew i jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Cebulę posiekać.
Rodzynki umyć na sicie pod ciepłą wodą i dokładnie osączyć.
Sok z cytryny wymieszać z miodem,musztardą,solą i pieprzem.
Dodać oliwę.
Składniki połączyć,polać sosem i odstawić na 1 godzinę.
Schłodzić.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.