Schab tak przyrządzony jest soczysty i miękki.
Można także zajadać tak przyrządzone mięso do kanapek.
Składniki:
- 1,5 kg schabu bez kości wąskiego
- 250 g śliwek kalifornijskich lub moreli suszonych jak kto woli
- pieprz
- sól
- olej
- czosnek granulowany
- papryka ostra w proszku
Mięso nakłuć nożem w środku tak aby powstał cienki tunelik.
W otwór wcisnąć po kolei śliwki.
Ja robiłam to drewnianą łyżką.
Mięso natrzeć przyprawami i zostawić na 3 godziny aby skruszało.
Ja piekłam w rękawie więc po ok. 60 minutach rozcięłam rękaw aby mięso ładnie się przyrumieniło.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.