Składniki:
- 4 kg ogórków
- 5 papryk czerwonych
- 0,5 kg cebuli
- 9 szklanek wody
- 8 łyżek soli
Odsączyć i włożyć do słoików.
Zalewa II:
- 3 szklanki wody
- 3 szklanki cukru
- 2 szklanki octu
- 1 łyżka mielonej kolendry
- 2 łyżki gorczycy
- 1 łyżka ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
Zalewę zagotować i gorącą zalać ogórki.
Pasteryzować 10 minut, i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
3 komentarze
Idealne na zimę sałateczki słoikowe, bardzo je lubię :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry przepis, gorąco polecam, wspaniały smak słodko - kwaśny!!!
OdpowiedzUsuńposzukiwalam przepisu i trafilam tu pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.