Potrzeba:
- 2 duże pomidory
- 100 ml jogurtu greckiego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 50 gram startego sera żółtego
- 1/2 pęczka grubego szczypioru
Wykonanie:
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Jogurt połączyć z majonezem a następnie z czosnkiem ,pieprzem i solą.
Poczekać z 15 minut aby się przegryzły smaki.
W tym czasie umyć i pokroić pomidory na plastry i posiekać dość grubo szczypior.
Pomidory ułożyć na talerzu ,polać sosem czosnkowym, posypać startym serem i posypać szczypiorem.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.