Ogóreczki świeże i pachnące, kwaśna śmietana i dużo koperku....mmmmm...mniam.
Składniki:
- 1500 ml bulionu drobiowego
- 500 g ziemniaków
- 3 marchewki
- mały seler
- 1 pietruszka
- mały por
- natka selera
- natka pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 500 g ogórków kiszonych
- 250 ml kwaśnej śmietany 18%
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 3 liście lubczyku
- Do bulionu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę i seler pokrojone w kostkę, pora pokrojonego w pól plasterki oraz marchew startą na grubych oczkach.
- Dodać natki owinięte nitką żeby się nie rozgotowały ale dały aromat.
- Gotować do miękkości ziemniaków.
- Następnie dodać ogórki starte na tarce o grubych otworach.
- Pogotować jeszcze ok.10 minut.
- Śmietanę rozrobić z mąką i szczyptą cukru aby się nie zważyła.
- Dodać do zupy.
- Zagotować.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.