niedziela, 10 lipca 2011

Przecier malinowy

Po wycieczce do lasu, spora ilość malin zebranych a więc do pracy.
Te leśne mają silny aromat, pachnie w całym domu.
Połowę malin zamroziłam a z reszty zrobiłam przecier.

Składniki:
  • 500 g malin
  • 500 g cukru
Przygotowanie przecieru:
  • Maliny zasypać cukrem na noc aby puściły sok.
  • Następnie zmiksować maliny blenderem i przetrzeć przez sito, ja lubię z pestkami dlatego też sito było z dużymi otworami.
  • Przecier zagotować i trzymać 3 minuty na ogniu.
  • Wlać do słoików lub butelek i odwrócić do góry dnem.
Na zimowe dni i jesienne przeziębienia będzie pod ręką.
Smacznego.
Na zdrowie!
Pomysł własny.

4 komentarze

  1. przepis ok ale to nie jest mus :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czepiamy się szczegółów???
      A może byśmy się tak przedstawili i nauczyli czytać ze zrozumieniem???

      Usuń
    2. A może byśmy byli bardziej życzliwi?

      Usuń
    3. Życzliwość nie ma tu w tym momencie nic do gadania, dalej ze mna dyskutujesz życzliwy człowieku a nie masz odwagi się przedstawić.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger