Te leśne mają silny aromat, pachnie w całym domu.
Połowę malin zamroziłam a z reszty zrobiłam przecier.
Składniki:
Smacznego.
- 500 g malin
- 500 g cukru
Przygotowanie przecieru:
- Maliny zasypać cukrem na noc aby puściły sok.
- Następnie zmiksować maliny blenderem i przetrzeć przez sito, ja lubię z pestkami dlatego też sito było z dużymi otworami.
- Przecier zagotować i trzymać 3 minuty na ogniu.
- Wlać do słoików lub butelek i odwrócić do góry dnem.
Smacznego.
Na zdrowie!
Pomysł własny.
4 komentarze
przepis ok ale to nie jest mus :)
OdpowiedzUsuńCzepiamy się szczegółów???
UsuńA może byśmy się tak przedstawili i nauczyli czytać ze zrozumieniem???
A może byśmy byli bardziej życzliwi?
UsuńŻyczliwość nie ma tu w tym momencie nic do gadania, dalej ze mna dyskutujesz życzliwy człowieku a nie masz odwagi się przedstawić.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.