Kwaśne czerwone porzeczki i aromat cynamonu, to jest to.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1,5 - 2 szklanki czerwonych porzeczek ale białe czy czarne też będą ok.
- 90 g margaryny Kasia (roztopionej i ostudzonej)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki maślanki lub mleka
- 1 łyżka cukru cynamonowego
- 1 łyżeczka cynamonu
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, wymieszać.
Dodać porzeczki (mrożonych nie rozmrażać wcześniej) i wymieszane wcześniej składniki mokre, wymieszać tylko do momentu aż wszystkie składniki się połączą.
Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, wyłożyć ciasto. Posypać mieszanką cukru i cynamonu.
Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut w 190oC.
Studzić na kratce.
Miłych wrażeń smakowych.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.