sobota, 23 lipca 2011

Korniszony

Ogórkowe szaleństwo czas zacząć.
Przepis dostałam od mojej babci i zawsze wychodziły przepyszne. 
                   Składniki:
  • 5 kg małych zgrabnych ogóreczków
              Zalewa do ogórków:
  • 2 litry wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 1/2 łyżki soli
  • 3 łyżki cukru
              Składniki do 1 słoja:
  •  ziele angielskie
  •  marchew (plastry)
  •  czosnek (ząbki)
  •  koper (baldachy)
  •  chrzan (korzeń)
  •  gorczyca
Ogórki ułożyć w słoikach, dodać przyprawy i pasteryzować 3 minuty od momentu zagotowania. Słoiki odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego.

2 komentarze

  1. Piękne słoiczki z ogórkami,podejrzałam przepisy na w/w i na wisienki w kompocie.pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i polecam, ogórki sa chrupiące i pyszne a wisienki wyborne.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger