Robi się je błyskawicznie, polecam.
Dodatek owoców dowolny, ja miałam śliwki.
Składniki:
- 1 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 3 całe jajka
- 1 szklanki jogurtu naturalnego
- zapach wedle uznania (ja dałam śmietankowy)
- 1 kg śliwek
Na cieście należy ułożyć owoce .
W moim przypadku duże fioletowe śliwki przepołowione.
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 1 szklanki mąki
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka margaryny Kasia
Kruszonkę wysypujemy na owoce.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto smakuje jak drożdżowe...jest pulchne i delikatne z chrupiącą kruszonką...a ile mnie pracy przy nim.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.