niedziela, 24 lipca 2011

Karczek w chrupiącej musztardowej skórce

Mięso jest delikatne i soczyste. Tak przygotowany karczek będzie smakował każdemu.
Karczek w musztardowej skorupce.

        
Składniki:
  • 1200 g karczku z kością 
 Marynata:
  • 5 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 czubate łyżki musztardy (ja dałam ostrą)
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej

Przygotowanie:
  • Składniki marynaty połączyć i natrzeć mięso.
  • Zostawić na 2 godziny a najlepiej na całą noc.
  • Mięso wyjąć z marynaty i włożyć w rękaw do pieczenia.


  • Piec w rękawie 1 godzinę a następnie rozciąć rękaw i podrumienić skórkę jeszcze przez pół godziny.
  • Podawać z żółtym SOSEM
  • i surówką "COLESŁAW"
Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger