Mięso jest delikatne i soczyste. Tak przygotowany karczek będzie smakował każdemu.
Karczek w musztardowej skorupce.
Karczek w musztardowej skorupce.
Składniki:
- 1200 g karczku z kością
Marynata:
- 5 łyżek oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 czubate łyżki musztardy (ja dałam ostrą)
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
Przygotowanie:
- Składniki marynaty połączyć i natrzeć mięso.
- Zostawić na 2 godziny a najlepiej na całą noc.
- Mięso wyjąć z marynaty i włożyć w rękaw do pieczenia.
- Piec w rękawie 1 godzinę a następnie rozciąć rękaw i podrumienić skórkę jeszcze przez pół godziny.
- Podawać z żółtym SOSEM
- i surówką "COLESŁAW"
1 komentarze
Wygląda obłędnie a tą skórkę mogłabym jeść bez konca :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.