- 1 szklanka jogurty naturalnego
- 1 szklanka cukru
- 2,5 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 cukier waniliowy
- duża szczypta soli
- olejek śmietankowy
- jabłka pokrojone w plasterki
Białka ubić na sztywną pianę z 0,5 szklanki cukru i solą.
Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.
Dodać jogurt, miksować, następnie olej i dalej miksować.
Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dodać kilka kropli olejku śmietankowego, wymieszać.
Ciasto wlać na blaszkę o wymiarach 25x35 cm. Położyć jabłka i upiec.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika: 180C
Czas pieczenia: 45minut.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.