Bardzo smakowita.
Składniki:
- 6 jaj
- 1,5 cebuli
- 1/2 czerwonej papryki
- laska kiełbasy podwawelskiej
- gruby szczypior
- ziarenka smaku
- pieprz
- olej afrykański cebulowo-pieprzowy do smażenia
- masło
Kiełbasę pokroić w plastry.
Cebulkę pokroić w półplasterki.
Paprykę pokroić w paski ok.1 cm.
Zasypujemy wszystko na patelni 1 łyżeczką ziarenek smaku i 1 łyżeczką pieprzu mielonego.
Dodajemy masło (1 łyżkę) i olej (i łyżkę) oraz 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Potem wbijamy jaja i smażymy aż jaja się zetną.
Posypujemy grubo posiekanym szczypiorem.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.