Składniki:
- 2 duże płaty dorsza grenlandzkiego
- płatki kukurydziane do panierowania
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- 1 łyżeczka ziarenek smaku
- pieprz
Płatki migdałowe rozgnieść na drobno (łatwiej przyklejają się do ryby).
Jaja rozbełtać z mlekiem i przyprawami.
Moczyć rybę w masie jajecznej a następnie panierować w płatkach.
Piec na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z obu stron.
Najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.