Pyszne, szybkie, wilgotne, sezonowe, polecam.
Letnie ciasto czereśniowe.
Składniki:
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Stopniowo dodawać pozostałe składniki.
Ciasto wymieszać z wydrylowanymi czereśniami.
Piec 40-45 minut w temperaturze 170 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka cukru
- 4 jaja
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka sody
- 500 g czereśni ciemnych
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Stopniowo dodawać pozostałe składniki.
Ciasto wymieszać z wydrylowanymi czereśniami.
Piec 40-45 minut w temperaturze 170 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
3 komentarze
MASZ BARDZO FAJNE PRZEPISY NA CIASTA ,SĄ CIEKAWE.NAPEWNO WYPRÓBUJE W DOMU .--ROSA
OdpowiedzUsuńJestem tu pierwszy raz i zamierzam właśnie upiec to cisto, tylko że z rabarbarem :) taka mała zachcianka! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło mi że do mnie trafiłaś.
UsuńMarto myślę że jeśli robisz to ciasto z rabarbarem, będzie super jak zamiast cynamonu dasz imbir mielony.
Na pewno wzbogaci smak ciasta.
Pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.