Składniki:
- 1 kg buraków ćwikłowych
- oliwa do grillowania
- kolendra w ziarenkach
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- sól pieprz
- 2 łyżki majonezu
Rozgrzać patelnię grillową ,wsypać na nią ziarna kolendry i na nie plastry buraków.
Polać oliwą.
Chwilę grillować z każdej strony.
Wykonanie sosu:
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć z jogurtem ,majonezem i solą i pieprzem.
Polać buraki.
Smacznego.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.