piątek, 29 lipca 2011

Carpaccio z buraków w sosie czosnkowym

Pyszna przystawka albo sałata do mięs.
                 

                          Składniki:
  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • oliwa do grillowania
  • kolendra w ziarenkach
                 Na sos:
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • 2 łyżki majonezu
Buraki ugotować w skórce a po stygnięciu obrać i pokroić na plastry.
Rozgrzać patelnię grillową ,wsypać na nią ziarna kolendry i na nie plastry buraków.
Polać oliwą.
Chwilę grillować z każdej strony.
          Wykonanie sosu:
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć z jogurtem ,majonezem i solą i pieprzem.
Polać buraki.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger