środa, 27 lipca 2011

Brzoskwinie w syropie

Tak sobie myślę że po co zimą kupować puszki z brzoskwiniami w supermarkecie jak mozna teraz wrzucić połówki do słoja i zima jak znalazł.
Są w tym roku wyjątkowo tanie, więc korzystajmy.
               Składniki:
  • 3 kg brzoskwiń (dość twardych)
  • 5 słoików 1 l
  • 1/2 kg cukru
  • 1,5 litra wody
  • 8 goździków
  • 2 laski kory waniliowej
Brzoskwinie przepołowić i wyjąć pestki.
Poukładać w słojach.
Wodę zagotować z cukrem, goździkami i korą waniliową (korę kupiłam już bardzo dawno dawno i nawet nie pamiętam gdzie i jest rewelacyjna).
Zalać syropem połówki brzoskwiń w słojach.
Pasteryzować 15 minut.
Zimą będzie jak znalazł.
Smacznego.

3 komentarze

  1. Takie z przyprawami i domowe sa na pewno o niebo lepsze niż te z supermarketu!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. W piątek będe szukała brzoskwiń, co racja to racja na co to kupować jak można zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. chcialabym.się.dowiedzieć.czy.byl.chetke.zrobic.takie.smacznosci.na.te.zime

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger