Są w tym roku wyjątkowo tanie, więc korzystajmy.
Składniki:
- 3 kg brzoskwiń (dość twardych)
- 5 słoików 1 l
- 1/2 kg cukru
- 1,5 litra wody
- 8 goździków
- 2 laski kory waniliowej
Poukładać w słojach.
Wodę zagotować z cukrem, goździkami i korą waniliową (korę kupiłam już bardzo dawno dawno i nawet nie pamiętam gdzie i jest rewelacyjna).
Zalać syropem połówki brzoskwiń w słojach.
Pasteryzować 15 minut.
Zimą będzie jak znalazł.
Smacznego.
3 komentarze
Takie z przyprawami i domowe sa na pewno o niebo lepsze niż te z supermarketu!:)
OdpowiedzUsuńW piątek będe szukała brzoskwiń, co racja to racja na co to kupować jak można zrobić :)
OdpowiedzUsuńchcialabym.się.dowiedzieć.czy.byl.chetke.zrobic.takie.smacznosci.na.te.zime
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.