Składniki na galaretkę:
- 200 g groszku konserwowego
- ok. 45 g żelatyny w proszku
- 1,5-1,7 l bulionu warzywnego
- 1 papryka czerwona
- kilka ogórków kiszonych lub obecnie małosolnych
- sól pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Odstaw do stygnięcia.
Ogórki pokrojone w plastry ułóż na dnie foremek
Obłóż paseczkami papryki.
.Zalej 3/4 ilości bulionu z żelatyną.
Wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Następnie posyp auszpik groszkiem konserwowym.
Resztą żelatyny zalej auszpik i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Gotowe wyjmij z foremek i udekoruj szczypiorem.
Smacznego.
1 komentarze
Oj taką kolorową galaretkę bym zjadła - muszę coś wykombinować w tym tygodniu!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.