Danie wyszło bardzo smakowicie.
Polecam gorąco na imprezy.
Składniki:
- 600 gram karkówki
- kilka listków świeżej bazylii
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 60 ml oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Każdy kotlet pokrój wzdłuż na paski ok. 1 cm.
Paski podziel na trzy części i włóż do oddzielnych misek
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.
Mięso z pierwszej miski natrzyj czosnkiem,solą,pieprzem i 1 łyżką oliwy.
Mięso z drugiej miski nasmaruj obydwoma rodzajami papryk,solą,pieprzem i 1 łyżką oliwy.
Mięso z trzeciej miski nasmaruj posiekaną bazylią,solą,pieprzem i łyżką oliwy.
Potem z każdej miski weź jeden pasek i zapleć warkocze.
Końce zepnij wykałaczką.
Usmaż na pozostałej oliwie z obu stron.
Smacznego.
Przepis z archiwum rodzinnego.
Polub MMCz na FB [ klik ]
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.