środa, 29 czerwca 2011

Warkocze z karkówki

Przepis zaczerpnęłam z archiwum rodzinnego.
Danie wyszło bardzo smakowicie. 
Polecam gorąco na imprezy. 

                  Składniki:
  • 600 gram karkówki 
  • kilka listków świeżej bazylii 
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka majeranku 
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 60 ml oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
Karkówkę pokrój na kotlety ok.1 c i odrobinę je rozbij. 
Każdy kotlet pokrój wzdłuż na paski ok. 1 cm. 
Paski podziel na trzy części i włóż do oddzielnych misek 
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. 
Mięso z pierwszej miski natrzyj czosnkiem,solą,pieprzem i 1 łyżką oliwy. 
Mięso z drugiej miski nasmaruj obydwoma rodzajami papryk,solą,pieprzem i 1 łyżką oliwy. 
Mięso z trzeciej miski nasmaruj posiekaną bazylią,solą,pieprzem i łyżką oliwy.
Miski odstaw na 2 godziny do lodówki. 
Potem z każdej miski weź jeden pasek i zapleć warkocze. 
Końce zepnij wykałaczką. 
Usmaż na pozostałej oliwie z obu stron.
Smacznego.
Przepis z archiwum rodzinnego.
Polub MMCz na FB [ klik ]

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger